Битките в Шампионска лига продължават с два супер сблъсъка
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
1/8-финалите в Шампионска лига продължават тази вечер с два супер сблъсъка - Челси срещу Байерн Мюнхен и Наполи срещу Барселона. 

1/8-финалите в Шампионска лига продължават тази вечер с два супер сблъсъка – Челси срещу Байерн Мюнхен и Наполи срещу Барселона. 

През миналата седмица се изиграха първите 4 двубоя от 1/8-финалната фаза на турнира, като се получиха някои изненадващи резултати. Европейският шампион Ливърпул загуби с 0:1 от Атлетико Мадрид, а РБ Лайпциг надви Тотнъм с 1:0 в Лондон. В другите две срещи Борусия Дортмунд изненада ПСЖ с 2:1 у дома, докато Аталанта срази Валенсия с 4:1.

Тази вечер ни очакват две големи дербита като първо ще обърнем внимание на мача между Челси и Байерн Мюнхен.

“Сините” завършиха втори в своята група, зад тима на Валенсия. Челси се представи силно през есента в турнира, но в последните седмици не е в най-добрата си форма. Тимът на Франк Лампард загуби с 0:2 от Манчестър Юнайтед у дома наскоро, но пък в последния си мач на “Стамфорд Бридж” надви Тотнъм с 2:1. Челси ще се опита да подобри играта си в защита и да ограничи шансовете на Байерн за попадение. Това обаче ще бъде трудна задача като се има предвид, че в тима на гостите е Роберт Левандовски. Полският национал е под пара и ще преследва гол в Лондон. Байерн е в отлична форма и е лидер в Бундеслигата като е в ролята на фаворит в предстоящия мач.

На “Стадио Сан Паоло”, Наполи се изправя срещу Барселона. “Каталунците” се провалиха в последните два сезона в Шампионска лига в двубоите си далеч от дома. Загубите от Рома и Ливърпул на чужд терен със сигурност притесняват феновете на тима преди визитата в Неапол. Освен това воденият от Дженаро Гатузо отбор е в най-добрата си форма през сезона – Наполи има 6 победи в изминалите 7 мача. Тимът спечели последните си 3 срещи и тифозите на неаполитанци ще очакват силно представяне срещу Барселона. “Каталунците” имат поводи за оптимизъм след силното представяне срещу Ейбар (5:0) през миналия уикенд и най-вече четирите попадения на Лионел Меси. Аржентинецът ще бъде основната заплаха за вратата на Наполи като предстои да видим дали ще поведе своя тим към победата на “Сан Паоло”.