google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Серхио Агуеро завежда дело за неизплатени суми от каталунския гранд

Бившата звезда на Аржентина и легенда на Манчестър Сити – Серхио Агуеро, обмисля завеждането на дело срещу Барселона за неизплатена сума пари, пише медията “AS”. Агуеро твърди, че Барселона му дължи сумата от 3 млн. евро и иска да си я получи.

През лятото на 2021 г. бившият голаджия на Ман Сити премина в тима на Барселона като свободен агент, подписвайки контракт за 2 сезона. Доста скоро след началото на кариерата му в Барса обаче той получи сърдечна аритмия и сложи край на професионалната си кариера.

Агуеро даде съгласие да се откаже от заплатата си за втората година от договора, а ръководството на Барселона обеща да му изплати пълната сума за първия сезон. Планът на клуба беше да използва средствата от здравната застраховка, която те сключват за всеки играч. Въпреки това, застрахователната компания отказа да изплати каквото и да е, като аргументира, че аритмията на нападателя е била известна преди трансфера му в Барса, което означава, че не е нещо ново, появило се след сключването на застраховката.

На този етап Агуеро остава с празни ръце в резултат на спора между Барса и застрахователя, заради което в един момент се е подготвил за дело срещу отбора от ‘Камп Ноу’. Той все пак е готов на извънсъдебно споразумение, като дори е готов да приеме изплащането на тези 3 млн. евро да бъде разсрочено в срок дори до 5 години.