Бивш ас на ЦСКА:”Тази година шампионът ще е друг”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Петкратният шампион на България с ЦСКА Божил Колев изрази мнение, че е настъпил момента Лудогорец да бъде изместен от върха след деветгодишна доминация.

“Тази година ще има промяна за първото място и смятам, че шампионът ще е друг,” прогнозира Колев. “Освен ЦСКА, няма кой друг да спре разградчани. Мисля, че Лудогорец не са това, което бяха през последните сезони, имат промени и ще им е трудно да станат шампиони.”

Участникът на финалите на световното първенство през 1974 година Колев е легендарна фигура както на ЦСКА, така и на родния Черно море.

Именно двата тима се изправят един срещу друг в двубой от петия кръг на Първа лига, а бившият стопер, който има 60 мача за националния тим на България, очаква оспорван дуел на “Тича”

“Черно море играе добре, ЦСКА се бори за първото място,” коментира 71-годишният Колев. “Винаги са били интересни тези сблъсъци. И този път ще е непредвидим мач.

“Моряците имат потенциал, Илиан работи много сериозно с отбора, съумява да включва и доста млади футболисти от юношите, изгражда добър колектив. Който успее да си реализира положенията, той ще победи.

„Ситуацията е сложна, защото се играе почти без публика – така емоцията се губи. Друго си е, когато е пълен стадионът и има подкрепа, съвсем различна става атмосферата и самочувствието на играчите се променя.

“Дори аз, като започвах, първият ми мач за Черно море беше срещу ЦСКА през 1967 г. Излизаш на стадиона, той пълен и още от тунела настръхваш, като почне да вика публиката – атмосферата е много важна.”