Бивш футболист на Левски осъществи впечатляващ трансфер
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Стайн Спиерингс премина във вицешампиона на френската Лига 1

Бившият халф на Левски Стайн Спиерингс реализира впечатляващ трансфер, след като премина в един от най-силните отбори във Франция през изминалия сезон. Нидерландският футболист бе привлечен от тима на Ланс, като подписа договор с “жълто-черните” до лятото на 2027 г.

След като Спиерингс напусна Левски през 2020 г., той премина в отбора на Тулуза и направи страхотно впечатление. Футболистът изкара три сезона в Тулуза, като записа 111 мача, в които отбеляза 15 попадения и се отчете с 13 асистенции. През миналия сезон Стайн Спиерингс  спечели Купата на Франция с „виолетовите“.

След като договорът на нидерландския халф с Тулуза изтече, той реши да предприеме ново предизвикателство и направи следваща стъпка в кариерата си, подписвайки с Ланс. Така Спиерингс ще участва за първи път в Шампионска лига през новия сезон, тъй като Ланс стана вицешампион на Франция през сезон 2022/23.

Полузащитикът е юноша на АЗ Алкмаар, след което защитава цветовете на Спарта Ротердам и Валвайк. Левски привлича футболиста от Валвийк за 500 000 евро, след което “сините” взимат същата сума от продажбата му в Тулуза. В момента Спиерингс е оценен е на 4 милиона евро и през новия сезон има шанс да повиши цената си с добро представяне за тима на Ланс.