Бивш играч на Ливърпул засипа с похвали Анди Робъртсън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият защитник на Ливърпул Фабио Аурелио се изказа много ласкаво за настоящия футболист на “червените” Андрю Робъртсън. Според Аурелио, шотландският национал може да играе абсолютно навсякъде по терена плюс мотивацията му във всеки един двубой го правят напълно завършен футболист.

Левият бек на мърсисайдци е един от най-важните играчи в схемата на Юрген Клоп в последните две години и половина, в които отборът рядко губи във Висшата лига, достигна два финала в Шампионска лига, като през миналата година вдигна трофея, побеждавайки Тотнъм с 2:0.

Според Фабио Аурелио, който има 134 мача за Ливърпул, шотландецът е с ключова роля за успехите на Ливърпул. Бразилецът говори в интервю за клубния уебсайт на Ливърпул:

“Той е завършен играч, тъй като чисто физически е способен да атакува в полето на съперника и секунди по-късно да защитава половината си. Справя се просто отлично. Бърз е и играе умело на двойно подаване, което е изключително важно в схемата на Клоп. Освен това, Робъртсън продължава своето развитие стремглаво. Не изглежда, че чувства какъвто и да е комфорт от сигурното си титулярно място. Той играе всеки двубой така, сякаш ще му бъде последен. Това е кураж. В момента Ливърпул разполага с невероятни бекове в лицето на Робъртсън и Трент Александър-Арнолд. Те играят важна роля във всеки един момент от мача”.