Бивш играч на Ман Юнайтед и Арсенал подсили Брайтън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нападателят Дани Уелбек ще носи екипа на "чайките"

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Арсенал Дани Уелбек се присъедини към Брайтън с едногодишен договор. Уелбек беше без отбор, след като контрактът му с Уотфорд бе прекратен по взаимно съгласие в началото на месеца.

29-годишният футболист изкара един сезон при “стършелите”, отбелязвайки два гола в 18 мача във Висшата лига и в крайна сметка беше безсилен да им помогне да запазят елитния си статут. Сега тимът на Брайтън дава шанс на Уелбек да продължи кариерата си в елита на Англия, привличайки го като свободен агент.

Мениджърът на “чайките” Греъм Потър вярва, че играч, станал шампион във Висшата лига в Юнайтед, преди да прекара пет години в Арсенал, ще добави класа и дълбочина към състава му.

„Радваме се, че Дани се присъедини към нас. Той ще допълни нашия отбор и ще запълни празнотата в нападение”, заяви треньорът на Брайтън пред официалния сайт на клуба.

Бившият национал на Англия, който е изиграл 42 мача за страната си, сега ще се състезава за титулярно място в състава на Потър заедно с Нийл Мопе и Арън Конъли, като в момента първият е сред най-добрите реализатори във Висшата лига. Мипе вкара четири гола в първите четири мача на Брайтън през новия сезон, но тимът взе само три точки от възможните 12 на старта на кампанията.