Бивш играч на Милан: Клубът заслужава да е на върха

Бивш играч на Милан: Клубът заслужава да е на върха 1
0 0
Деметрио Албертини коментира доста от актуалните теми в "росонерите"

Бившият футболист на Милан Деметрио Албертини заяви, че отборът заслужава да бъде на върха във временното класиране. Албертини сподели също, че новото попълнение на “червено-черните” Сандро Тонали ще трябва да преодолее срамежливостта си, за да разкрие потенциала си в миланския гранд.

Бившият италиански национал има цели 406 мача с екипа на „росонерите“. Той е спечелил редица трофеи на “Сан Сиро” – пет титли на Италия и три трофея в Шампионската лига.

„Когато Андреа Пирло и Дженаро Гатузо дойдоха в отбора, бях един от най-опитните. Спомням си, че веднъж Гатузо се бе обръснал и бе напълнил цялата мивка в съблекалнята с косми. Аз ги събрах и му ги занесох. Попитах го: Твой ли са?, а той каза: „Извините, забравих ги“, и ги прибра в джоба си“, коментира Албертини.

„Ибра преобрази тима и засили играта на много от младите таланти в Милан. Този отбор не прилича на този на Дзакерони. На хартия не е най-силния отбор, но и тогава не бяхме. Този сезон не е нормален за всички, но Милан си заслужи да бъде лидер в класирането. Има приемственост с това, което започнаха през януари“, добави бишият играч на “червено-черните”.

„Сандро Тонали допълни халфовата линия на Милан и се присъедини с голям заряд. Нужно е да направи нещо необикновено, за да заеме местата на Исмаел Бенасер и Франк Кесие. Сандро трябва да преодолее срамежливостта си и тогава ще разкрие потенциала си. Тео Ернандес е много усърден играч и много напомня на италианските защитници“, заяви Албертини.