Бивш шеф на “Армията”: “Директорите на ЦСКА София са под нивото ми”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев разкритикува остро управленския модел, който се практикува в последните години на “Българска армия”.

Според Майкъла хората, които са натоварени с ключови решения, свързани с развитието на Червените не са достатъчно подготвени и не притежават необходимите качества за позициите, които заемат.

Запитан защо отказва да комуникира с множеството директори на ЦСКА София, Илиев недвусмислено отговори:

“Защото не са ми на нивото! Пожелавам им само да са живи и здрави. Най-вече собственикът на клуба Гриша Ганчев. Само с него си говоря. Само той прави нещо за ЦСКА, но тези под него…”

Само преди няколко дни Христо Стоичков също се изказа остро за ръководството на клуба, наричайки го “бедствие”.

Според Илиев ЦСКА София не успява по никакъв начин да оправдае крупните суми, осигурявани от Ганчев.

“По 12-15 милиона дава на сезон Ганчев,” допълва Илиев. “И за какво? Да сме втори. Това не е ЦСКА. ЦСКА трябва да е шампион.

“Вижте Венци Стефанов – с 2 милиона бюджет вкара Славия в Европа. Локо с 4 милиона два пъти поред взеха купата. А ние с много по-голям бюджет само калъфи трупаме. Не става така!

“Пет години чакаме титла и купа. Искрено им пожелавам най-после ЦСКА да стане шампион. Че ние в ЦСКА сме си шампиони, при нас друго не върви. Аз като футболист съм шампион 4 пъти, имам 3 купи, играл съм само срещу големи отбори в Европа.”

64-годишният Илиев беше част от фамозния тим на ЦСКА от 80-те години на миналия век, когато под ръководството на Аспарух Никодимов Армейците детронираха някои от най-силните отбори в Европа и стигнаха до 1/2-финал в турнира за КЕШ – предшественик на Шампионската лига.