google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият старши треньор на "шпорите" Тим Шерууд нвижда причина клубът да не може да вдигне титлата в английския футбол с настоящия си мениджър

Жозе Моуриньо е “промил мозъка” на играчите си в Тотнъм, твърди Тим Шерууд, който вярва, че бившият треньор на Челси и Манчестър Юнайтед може да спечели титлата във Висшата лига през този сезон с отбора на “шпорите”.

Тотнъм се превърна в изненадващ фаворит за титлата, след като досега събра 20 точки от възможните 27. Хората на Моуриньо загубиха началния си мач с 0:1 у дома от Евертън, но оттогава се прегрупираха, за да се утвърдят като страховита сила, а вълнуващите победи над Саутхемптън и Манчестър Юнайтед предоставиха доказателства за атакуващата им сила.

“Шпорите” също доказаха, че са в състояние да постигнат резултати, когато не са в най-добрия си вид, като победиха Брайтън и Уест Бром по неубедителен, но ефективен начин, и в момента те могат да се похвалят с най-добрия защитен рекорд в цялата дивизия. Друг впечатляващ резултат бе записан при победа с 2:0 над Манчестър Сити в събота, като се говори, че Моуриньо е на прав път да спечели четвъртата си титла във Висшата лига.

Тим Шерууд похвали португалеца за повишаване на нивата на колективно доверие в настоящия му отбор и не вижда причина, поради която да не могат да вдигнат трофея, ако продължат със силните си изяви.

“Той се справя отлично с групата играчи, които има”, каза бившият полузащитник и мениджър на “шпорите” пред talkSPORT.

„Моуриньо направи добри трансфери, като Регилон беше добър трансфер на левия бек, но Хойбьерг за мен беше най-доброто попълнение. Той се вписва в стила и играе отлично в центъра на терена.  Жозе е промил мозъка на играчите си, за да повярват, че трябва да работят, за да постигнат нещо – те трябва да спечелят трофеи с този състав”, споделя Шерууд.

„И защо да не повярваш в него? Той спечели 20 големи трофея в кариерата си, така че тогава започвате да вярвате, че този човек е истинският добър трансфер за Тотнъм. Той знае за какво говори и защо не можем да спечелим лигата?”, добавя бившият треньор на Тотнъм.

Шерууд, който спечели титлата във Висшата лига с Блекбърн през 1994-95 г., добави: „Когато имаме играчи като Сон и Кейн, които са от световна класа и вероятно биха могли да играят във всеки отбор по света, винаги има шанс.”

Тотнъм за последно спечели титлата в Англия през сезон 1960/61, като тимът е ставал шампион само два пъти в своята история. Наистина ще бъде огромен успех за “шпорите”, ако спечелят титлата през тази кампания и вече много специалисти ги слагат сред фаворитите.