google новини лого Последвай ни
Добави коментар
33-годишният Алекс Сонг подписа двугодишен договор с тим от Висшата лига на Джибути и беше представен на обществеността в четвъртък

Опитният халф Александър Сонг беше официално представен като най-новото попълнение на АС Арта Солар 7 в четвъртък сутринта, след като подписа за клуба от Висшата лига на Джибути. Бившата звезда на Арсенал и Барселона пристигна в страната в сряда и подписа двугодишен договор с тима от град Джибути, за да започне едно ново предизвикателство.

Сонг бе сред играчите, освободени от швейцарския Сион през март, заради отказа да намали заплатата си след избухването на Covid-19. Освен играещата си роля, бившият национал на Камерун ще се очаква да помогне и за младежкото развитие на отбора.

„Това е осмият клуб, за който ще играе Сонг от началото на кариерата си. Той е тук за президента на клуба Тиморо Никос Томи, за да направи не само този отбор водещ клуб на Република Джибути, но и да повиши като цяло нивото на националния футбол”

Една от целите на президента на АС Арта Солар 7 е този млад отбор да стане непобедим в международни футболни турнири. 

„За да постигне това, той е взел Александър Сонг, футболист, който е играл на много високо ниво в големите европейски отбори”, пишат медиите в Джибути. 

Алекс Сонг игра  за Арсенал между 2006 и 2012 г., преди да се премести в Барселона, където спечели Ла Лига през 2013 г.