Бивша звезда на Берое и Левски ще играе в Саудитска Арабия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият футболист на Берое и Левски Жуниор Мапуку ще продължи кариерата си в клуб от Саудитска Арабия. Екстравагантният нападател преминава в Ал-Шула, който се състезава във второто ниво на футбола в страната.

През миналия сезон Ал-Шула финишира в средата на класирането, а сега има по-големи амбиции и ще преследва промоция в елита. Очаква се Мапуку да помогне на отбора да стигне до първа дивизия.

За последно Жуниор Мапуку бе част от иракския Ал Шорта, но напусна по време на пандемията от коронавирус. Тъмнокожият нападател се представи много силно в българския шампионат, като игра за отборите на Берое и Левски.

Мапуку впечатли с изявите си за Берое, като в периода 2014-2015 г. отбеляза 16 гола в 43 мача и си спечели много симпатизанти в Стара Загора. След това премина в египетския Уади Дегла. След престой в Африка и в Турция, Мапуку се завърна в Берое и вкара 12 гола в 25 мача, преди да премине в Левски и бързо се превърна в любимец на феновете на “сините”. “Черната сила”, както сам се наричаше Мапуку, направи силни игри за Левски и в началото на 2018 г. бе продаден в Китай за близо 1 милион лева.