Бивша звезда на Реал Мадрид и Арсенал се отказа от футбола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Месут Йозил обяви оттеглянето си от футбола

Един от най-добрите халфове във футбола в последните години – Месут Йозил, сложи край на професионалната си кариера. Световният шампион с Германия за последно игра за турския Башакшехир, а в кариерата си е защитавал емблемата на Шалке, Вердер, Реал Мадрид, Арсенал и Фенербахче.

Футболният магьосник от Гелзенкирхен стартира своя път в играта от родния Шалке 04. След това изгря на сцената във Вердер, като през 2010 г. бе привлечен в Реал Мадрид. Три години по-късно Йозил премина в редиците на Арсенал, където игра до 2021 г. С “топчиите” той спечели четири пъти ФА Къп и два пъти Къмюнити Шийлд. Месут Йозил е печелил титлата в Испания, Купата на Краля и Суперкупата на Испания, както и Купата на Германия през сезон 2008/09 с тима на Вердер.

Месут използва своя официален профил в социалните мрежи, за да обяви решението си.

“Здравейте всички, след обмисляне, обявявам незабавното си пенсиониране от професионалния футбол. Имам привилегията да бъда професионален футболист от почти 17 г. и се чувствам невероятно благодарен за възможността. Но през последните седмици и месеци, след като претърпях някои травми, става все по-ясно, че е време да напусна голямата сцена на футбола.

Това беше невероятно пътуване, изпълнено с незабравими моменти и емоции. Искам да благодаря на моите клубове – Шалке 04, Вердер Бремен, Реал Мадрид, Арсенал, Фенербахче, Башахшехир и треньорите, които ме подкрепиха, плюс съотборниците, които станаха приятели”, се казва в част от изявлението на футболиста. Йозил благодари също на семейството си и най-близките си приятели, които са го подкрепяли през годините.