Благой Георгиев влиза в управата на Левски?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият футболист на Славия е бил свързващото звено между Наско Сираков и Джоузеф Диксън

Информациите около дългоочакваната сделка за собствеността на Левски продължават с пълна сила тези дни.  Преговорите между настоящия мажоритарен собственик Наско Сираков и 31-годишният английски бизнесмен Джоузеф Диксън предстои да бъдат финализирани, като се чака само официалния подпис под договора.

Скоро стана ясно, че за контактът между синята легенда и бъдещия инвеститор е бил осъществен от Благой Георгиев. Точно поради тази причина “Тема Спорт” пише в днешния си брой, че се очаква бившият футболист на Славия да получи висок пост на “Герена”. Най-вероятно той ще заема спортно-техническа длъжност.

В последните дни Георгиев, Наско Сираков и Диксън са имали поредица от срещи, на които е било обсъждано бъдещето на Левски. Ако сделката стане факт, предстои да бъде насрочено и Общо събрание на клуба, на което да бъдат съставени нови Надзорен и Управителен съвет на клуба.

Възможно е след приключването на сделката Джоузеф Диксън да не се води собственик на Левски, а изпълнителен директор – пост, който в момента заема Павел Колев, който е в оставка.

Джоузеф Диксън е управител на Fulcrum Investments Limited Companyкато е собственик на 80% от капитала на дружеството, основано през 2018 година. Компанията е част от Management of Companies & Enterprises Industry. Послесната развива бизнес в доста страни, включително и в САЩ. Диксън притежава и 7-дивизионният английски Стейнс Таун.