Близо 15000 на мачовете на ЦСКА в Лига Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Здравното министерство разреши използването до 30% от капацитета на националния стадион “Васил Левски” в мачовете от Лига Европа.

Това означава, че на срещите на ЦСКА София ще е възможно допускането на близо 15 хиляди зрители. Заетост от 30% на капацитета на съоръженията е максималният разрешен от страна на европейската футболна централа УЕФА.

Армейците стартират участието си във втория по сила европейски турнир срещу румънския ЧФР Клуж на 22 октомври. След това Червените ще приемат швейцарския Йънг Бойс (26 ноември) и италианския Рома (10 декември).

Здравните власти допълват, че настаняването на зрителите ще се извършва през две седалки и при спазване на физическа дистанция от 1,5 метра.

За мачовете на българския шампион Лудогорец в същия турнир остават в сила разпоредбите за срещите от българското футболно първенство. Допустимият брой зрители в сектор на “Хювефарма Арена” е 1000 души.

Шампионите имат три домакинства срещу Антверп на 22 октомври, Тотнъм (5 ноември) и ЛАСК Линц (10 декември).

За спазването на противоепидемичните мерки ще следят както българските здравни власти, така и наблюдателите на УЕФА. Нарушителите ще бъдат глобявани и отстранявани от стадиона.

Клубовете-домакини ще осигурят контрол на входовете на съоръженията с измерване на телесната температура на всеки посетител.