google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Най-голямата организация в света на смесените бойни изкуства UFC изглежда е много близо до реализация на амбициозните си планове да организира поредица от силни файткарти на специално оборудван остров. Идеята за подобен подход беше съобщена още през април, когато UFC 249 трябваше да се проведе именно там, но медийният партньор на събитието ESPN даде крачка назад и ивентът пропадна. Наскоро се появиха слухове, че островът ще започне да приема битки най-вероятно през юли.

Решението за ангажиране на остров дойде след началото на глобалната пандемия от Коронавирус, която принуди редица държави да наложат ограничения на свободното придвижване на хора. В резултат от това се оказа, че много бойци от целия свят изпитват затруднения да стигнат до Съединените щати и са принудени да отказват двубои.От друга страна Америка все още решава поредица от проблеми свързани с епидемията и рестрикциите наложени от местните власти ограничават сериозно възможностите за организиране и провеждане на спортни събития.

В резултат на това UFC работи усилено по създаването на перфектния боен остров, който да бъде обезпечен технологично и инфраструктурно. Журналистът Ариел Хелуани споделя, че вече има яснота около битките, които Дейна Уайт и компания ще се опитат да реализират. Ето ги и тях:

Josh Emmett vs. Shane Burgos

Lyman Good vs. Belal Muhammad

Gillian Robertson vs. Cortney Casey

Chase Hooper vs. Alex Caceres

Aljamain Sterling vs. Cory Sandhagen

Raquel Pennington vs Marion Reneau

Neil Magny vs. Anthony Rocco Martin

Marvin Vettori vs Karl Roberson