Борисовата градина почервенява за мача с БАТЕ Борисов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Привържениците на ЦСКА София планират да превърнат центъра на столицата в необятно Червено море по време на дуела от втория предварителен кръг на Лига Европа с беларуския БАТЕ Борисов.

Двубоят е на 17 септември на стадион “Българска армия”, а според регламента на УЕФА победителят в двойката ще бъде излъчен в една среща.

“Армейските” фенове подемат кампания за съвместно гледане на мача на голям екран, имайки предвид, че срещите в европейските клубни турнири се провеждат без публика заради глобалната пандемия от коронавирус.

Идеята е да бъде монтирана специална видеостена на Лятната сцена в Борисовата градина, като се очаква хиляди привърженици да изберат да наблюдават важния двубой само на няколкостотин метра от любимия стадион.

“О, това би била грандиозна гледка, а и нашите ще могат да чуват съвсем ясно песните ни,” коментира пред 7 Спорт един от инициаторите на идеята.

“Няма какво да се заблуждаваме – когато ЦСКА играе в Европа кръвта на феновете ни закипява. Всички сме гледали или чели за победите над Ливърпул, Нотингам, Байерн… да не ги изреждам всичките. На 17-ти ще се чуе мощно “Само ЦСКА!”

Тимът на Стамен Белчев се класира за втория етап на надпреварата след драматичен обрат – 2:1, в двубоя с малтийския дебютант Сайрънс.