Борнемут нанесе сериозен удар по амбициите на Тотнъм за топ 4
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Черешките" победиха "шпорите" в Лондон

Борнемут записа изненадваща победа с 3:2 при гостуването си на Тотнъм в мач от 31-вия кръг на Премиър Лийг. Матиас Вина, Доминик Соланке и Данго Уатара отбелязаха за “черешките”, докато точни за “шпорите” бяха Хьон-мин Сон и Арно Данжума.

С тази победа Борнемут повиши значително шансовете си за спасение. Преди два месеца тимът на Гари О’Нийл бе считан за фаворит за оцеляване, но днес вече е 15-ти в класирането с актив от 30 точки.

Тотнъм пък остана на 5-ото място с актив от 53 точки, като е на три пункта зад Ман Юнайтед, който е с мач по-малко.

“Шпорите” влезнаха като тотални фаворити в днешния двубой, но се представиха слабо и нямаха късмет в завършващата фаза. В 14-ата минута Сон откри за домакините, но Тотнъм не се прибра с аванс на почивката. В 38-ата минута защитникът Матиас Вина вкара за “черешките” – 1:1.

В 51-вата минута Доминик Соланке даде аванс на Борнемут. Тотнъм притисна съперника и изравни чрез резервата Арно Данжума с гол в 88-ата минута. За нидерландския нападател това бе втори гол с екипа на лондончани.

В добавеното време Ричарлисон направи страхотен пропуск с глава. Секунди след това Борнемут наказа съперника. Соланке пусна към Данго Уатара, който с прецизен изстрел не остави шансове на Уго Лорис – 2:3.