Борнемут срази Нюкасъл за втората си победа във Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Черешките" тотално надиграха своя съперник и взеха важни три точки

Борнемут записа победа с 2:0 у дома над Нюкасъл в мач от 12-ия кръг на Висшата лига. И двата гола за домакините отбеляза Доминик Соланке, който вече има шест гола от началото на сезона.

“Черешките” изиграха много силен двубой на стадион “Виталити Стейдиъм” и доминираха над съперника, който бе в ролята на фаворит преди срещата. С този успех съставът на Борнемут е на 17-ото място във Висшата лига с 9 точки, а тимът на Нюкасъл остана с 20 пункта на 7-а позиция.

Още в началните секунди домакините имаха шанс да поведат, като Ник Поуп спаси удар на Райън Кристи. Малко след това вратарят на гостите се намеси и при шут на Антоан Семеньо.

В 28-ата минута Джъстин Клуиверт предизвика спасяване на Ник Поуп. Десет минути по-късно Семеньо стреля покрай вратата на гостите, а първото полувреме на “Виталити Стейдиъм” завърши без голове.

В 60-ата минута “черешките” откриха резултата в мача. Доминик Соланке бе най-съобразителен в наказателното поле и прати топката в мрежата на гостите.

Соланке сложи точка на спора с втори гол в 71-ата минута. След центриране ъглов удар нападателят прати топката в мрежата с пета. Голът бе преразгледан с ВАР, но нямаше нищо нередно и попадението остана.

Нюкасъл така и не успя да направи нищ смислено в срещата и допусна второ поредно поражение във всички турнири, след като преди няколко дни отстъпи на Борусия Дортмунд с 0:2 в ШЛ.