Боруков:”В Англия се играе много по-агресивно!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Новият таран на Етър Преслав Боруков направи любопитна съпоставка между футбола, който се играе у нас и този, който се изповядва в Англия.

В продължение на няколко години нападателят носеше екипа на Шефийлд Уензди и е отлично запознат как функционират клубовете в Родината на футбола.

Едва ли, разбира се, мнозина биха се изненадали от признанието на играча, че на Острова се играе доста по-агресивно и на по-високи обороти.

“Разликите между играта тук и там са много,” откровен е Боруков. “В Англия пазарът е много по-голям, има много по-голяма гледаемост, а мачовете се излъчват в Китай, Индия, Америка и цяла Европа.

“По-големият интерес носи и повече приходи. Там играят футболисти от много висока класа. Играе се агресивно, не се дават толкова лесно фаулове, много по-бърз футбол, много по-динамичен.

“Всички знаем на какво ниво е екипировката и самите бази в Англия. Като всичко това се събере и насложи, разликите стават огромни. Затова и Висшата лига е най-гледаното първенство в световен мащаб.

“В Англия се работи много повече върху физическите компоненти, играят се много контроли и U23 имат специално първенство, където футболистите се обиграват за първите отбори.”

Боруков обаче споделя, че се чувства комфортно в Етър, независимо от кошмарния старт на сезона за Виолетовите.  Тимът на Петко Петков е здраво закотвен на дъното в Първа лига без нито една точка.

Боруков:"В Англия се играе много по-агресивно!" 1

“Чувствам се прекрасно в Етър,” казва стрелецът, който вече успя да демонстрира реализаторските си способности. Радвам се, че съм добре, във форма съм и пак играя футбол. Обстановката е добра.

“Играхме добре срещу Левски, също и с Локомотив Пловдив. Момчетата се борят, заедно сме един голям колектив в съблекалнята и търсим победата във всеки мач.

“Радвам се, че успях да отбележа два гола в тези двубои. В индивидуален план съм доволен. Искам обаче и отборът да върви и да трупаме точки – всички заедно да израстваме като колектив.”