Борусия (Д) с минимален аванс преди реванша със Севиля в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ерлинг Холанд вкара на два пъти при победата на "жълто-черните" с 3:2

Борусия Дортмунд спечели с 3:2 гостуването си на Севиля в първия осминафинален двубой между двата тима в Шампионска лига. Андалусийци поведоха в 7-ата минута с гол на Сусо, но „жълто-черните“ обърнаха резултата в своя полза до края на първата част, като Дахуд върна равенството в 19-ата, а Ерлинг Холанд отбеляза още две попадения. След почивката Де Йонг запази интригата за реванша жива с гол в 84-ата.

Късметът се усмихна на домакините в началото на двубоя и испанците поведоха в резултата. В 6-ата минута Сусо финтира играч на „жълто-черните“, след което стреля от дъгата, Хумелс отклони съвсем леко с крак, което се оказа достатъчно да заблуди вратаря Хиц, който не успя да избие топката – 1:0.

До края на първата част Дортмунд стигна до пълен обрат. В 19-ата Холанд успя да задържи между няколко играчи и подаде за Дахуд, който с мощен далечен шут прати неспасяемо в горния ляв ъгъл за 1:1.

В 27-ата отбраната на Севиля не успя да спре Ерлинг Холанд, който проби мощно през центъра и след двойно с Джейдън Санчо направи обрата пълен.

Ройс открадна топката от Ракитич в централната зона в 43-ата, навлезе в половината на домакините и комбинира с Холанд, който в движение засече и отбеляза втория си гол в мача и трети за гостите.

Севиля показа много по-агресивна игра в началото на втората част, но отбраната на немския тим се справяше с атаките на домакините.

В 64-ата минута Навас центрира отдясно, Ескудеро отправи опасен удар към левия ъгъл на вратата, но играч на Дортмунд застана на пътя на топката и испанците спечелиха само корнер.

В 71-ата Белингам отправи много силен удар, но вратарят на Севиля изби, а при опита за добавка на Ройс бе свирена засада.

Три по-късно Оскар Родригес изпълни добре фаул, играч от стената отклони с глава, след което топката срещна десния страничен стълб, а вратарят Хиц имаше късмет да избие с една ръка, преди кълбото да посети мрежата му за втори път.

В 84-ата минута Оскар Родригес центрира от фаул, Емре Джан изпусна Де Йонг, който с точен удар на далечната греда оформи крайното 2:3.