Микел Артета: Има какво да доказваме в Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Трябва да докажем, че сме обратно в Европа като клуба, който искаме да бъдем", заяви Артета

Наставникът на Арсенал Микел Артета говори пред медиите преди срещата с Ланс от груповата фаза на Шампионската лига. Младият испански специалист е на мнение, че отборът му все още трябва да се докаже на сцената в най-елитния турнир на Стария континент.

Артета сподели, че бранителят Бен Уайт може да вземе участие срещу Ланс, което е много добра новина за отбора. Халфът Фабио Виейра обаче изпитва известен дискомфорт и ще пропусне домакинството на френския тим, както и мачовете през декември.

“Не знам какво означава световна класа, но той (става дума за Букайо Сака) е топ, топ играч, това е сигурно. Да стигнеш до върха е едно. Начинът, по който се е подобрил, е наистина стабилен. Той има правилния манталитет. Има правилните хора около себе си.

Със сигурност има какво да доказваме в ШЛ. Трябва да докажем, че сме обратно в Европа като клуба, който искаме да бъдем. Нямахме голям късмет с някои от контузиите. Ние не сме единственият клуб с контузии. Отборът трябва да се адаптира”, каза Микел Артета.

Арсенал до момента се представя стабилно в групата си в турнира. Английският тим води в група В с 4 точки аванс пред ПСВ и Ланс. Много е вероятно в сряда отборът на Микел Артета да осигури мястото си на 1/8-финалите в състезанието.