Борусия Дормтунд разби Гладбах и диша във врата на Байерн
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червено-черните" не са загубили надежда за титлата

Борусия Дортмунд разгроми Борусия Мьонхенгладбах с 5:2. След успеха “червено-черните” са на само точка от лидера Байерн два кръга преди края на шампионата.

Дортмунд реши двубоя още в първата част. Донйел Мален даде преднина на домакините още в 5-ата минута след като отбеляза от добавка след удара на Себастиан Халер.

В 18-ата минута Джуд Белингам реализира от дузпа, която бе отсъдена за нарушение срещу Халер.

Само две минути по-късно усилията на Халер от началото на двубоя най-накрая бяха възнаградени с гол. Той отбеляза технично след подаване в наказателното поле на Мален.

Комбинацията Мален-Халер бе в основата и на четвъртия гол. Отново подаване на нидерландеца в наказателното поле бе засечено от стрелеца.

През втората част Борусия Мьонхенгладбах успя да намали резултата, но не и да достигне до точката. В 75-ата минута Бенсебаини реализира дузпа, а в 86-ата Ларс Щиндъл вкара втория гол за гостите след удар от дистанция.

Крайното 5:2 оформи Джовани Рейна в добавеното време на втората част.

Гладбах заема 11-ата позиция в класирането с актив от 39 точки. Тимът няма шанс да отпадне от Бундеслигата, но не може и да се бори за евротурнирите през следващия сезон.