Борусия Дортмунд иска да обвърже млада звезда с нов договор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Джовани Рейна е един от най-талантливите играчи на Борусия

Борусия Дортмунд ще предложи нов контракт на една от младите си звезди. Тимът от “Сигнал Идуна Парк” е готов да обвърже за дълъг период Джовани Рейна. На 13-ти ноември американецът ще навърши 18 години и според „Кикер“ ръководството на “жълто-черните” ще му предложи нов контракт със значително подобрени условия.

От началото на кампанията 2020/21, Джовани Рейна взе участие в седем мач в Бундеслигата за Борусия Дортмунд, в които успя да отбележи едно попадение. Той изигра и три срещи в Шампионската лига за „жълто-черните“ през настоящия сезон.

В началото на октомври в третия си мач за сезона, Джовани Рейна асистира на 3 гола – при две от попаденията на на Ерлинг Хааланд и за гол на Емре Джн при разгромиа над Фрайбург с 4:0. По този начин Рейна стана първият американец, който записва хеттрик с асистенции в една от 5-те големи европейски лиги, откакто Стив Черундоло го направи за Хановер през март 2008 г. и най-младият играч, който някога е правил това в Бундеслигата.

Рейна прави своя дебют в Първа Бундеслига за Борусия Дортмунд на 18 януари 2020 г., появявайки се като резерва в 72-ата минута срещу Аугсбург. Така той става най-младият американец на възраст 17 години и 66 дни, който някога е дебютирал в Бундеслигата, счупвайки рекорд, поставен преди това от Кристиан Пулишич.