google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Борусия Дортмунд записа очаквана победа при гостуването си на последния в Бундеслигата – Падерборн, с резултат 6:1. Въпреки нулевото първо полувреме, възпитаниците на Люсиен Фавър стигнаха до категоричен успех с цели шест попадения след почивката. Головете за Борусия реализираха Санчо на три пъти, Торган Азар, Ашраф Хакими и Марсел Шмелцер. Точен за Падерборн пък бе Уве Хюнемайер от дузпа.

Борусия Дортмунд бе в тази среща без голямата си звезда – Ерлинг Холанд, който е контузен. Като титуляр започна Джейдън Санчо за първи път след възобновяването на футбола в Германия, а място сред титулярите получи и Емре Джан, който замени контузения Махмуд Дахуд.

По традиция домакините от Падерборн играят офанзивен футбол без значение срещу кого се изправят. Те започнаха добре мача и организираха опасна атака в 11-ата минута, но ударът на Антуи-Анджей бе неточен. Борусия трудно влезе в мача, като чак в 26-ата минута създаде голово положение. Рафаел Герейро стреля силно, но топката излезе в аут. Четири минути след това Торган Азар пропусна да се разпише за “жълто-черните”. Борусия започна да доминира и създаде още положения, но Санчо и Юлиан Брант не успяха да открият резултата.

Четири минути след началото на втората част Хакими пропусна отличен шансс за Борусия. Страхотна възможност пропиля и Торган Азар в 52-рата минута, като Падерборн трудно оцеляваше и бе въпрос на време гостите да вкарат. Логичното се случи в 54-ата минута, когато Торган Азар прати топката в мрежата на домакините, след като се възползва от колебливата намеса на вратаря на съперника.

В 57-ата минута Борусия Дортмунд предреши крайния изход на мача. Джейдън Санчо вкара на празна врата за 2:0. Падерборн обаче не се предаде и върна интригата в 72-рата минута с попадение на Уве Хюнемайер от дузпа.

Английският талант Джейдън Санчо обаче сложи точка на спора с второто си попадение в мача в 74-ата минута. Пет минути преди края на редовното време Борусия Дортмунд вкара четвърти гол чрез Хакими, който се разписа след асистенция на Марсел Шмелцер.

Именно Шмелцер реализира за пети път във вратата на Падерборн в 89-ата минута, разписвайки се след асистенция на Аксел Витцел.

В 91-вата минута Джейдън Санчо пък оформи хеттрика си в мача с трето попадение, с което оформи крайния резултат 6:1 в полза на Борусия Дортмунд.

С този успех Борусия събра 60 точки и затвърди второто си място, като изостава със 7 пункта от Байерн Мюнхен пет кръга преди края на сезона. Падерборн пък остана на 18-ото място с актив от 19 точки и до 2 кръга най-вероятно ще загуби и теоретични шансове за спасение.