Борусия Дортмунд отново вкара 5 гола в Бундеслигата, Холанд отново блести и счупи рекорд
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Борусия Дортмунд постигна втора поредна победа в Бундеслигата през 2020 година, след като надигра Кьолн с 5:1 у дома на “Сигнал Идуна Парк” в първия мач от 19-ия кръг на немското първенство.

Норвежката звезда Ерлинг Холанд вкара нови 2 гола за новия си тим, появявайки се като резерва. По този начин той стана първият играч в “Първа Бундеслига”, който бележи 5 гола в първите си два мача.

Наставникът на домакините Лусиан Фавър остави новото попълнение Ерлинг Халанд на пейката, въпреки че норвежецът вкара хеттрик като резерва срещу Аугсбург при успеха с 5:3 в миналия кръг. Нападението на Дортмунд бе водено от Санчо, Торган Азар и Ройс. “Жълто-черните” отново действаха в схема 3-4-3 като външните халхове Хакими и Герейро бяха много активни в двете фази на играта.

Двубоят започна по отличен начин за Борусия, след като откриха още в първата минута. Санчо се отличи с асистенция към Герейро и португалецът вкара за 1:0. Борусия Дортмунд диктуваше играта през първото полувреме и често създаваше голови положения. При едно от тях резултатът стана 2:0, след като Хумелс намери Марко Ройс и капитанът на домакините не остави шансове на вратаря на Кьолн Тимо Хорн.

Три минути след началото на второто полувреме, Борусия направи чудесна атака и вкара трети гол. Марко Ройс пусна страхотен пас към Джейдън Санчо, а английският национал финтира бранител на съперника и със силен шут от 10-на метра вкара за 3:0, с което уби интригата в мача.

Кьолн обаче вкара почетен гол в 64-ата минута чрез нападателя Марк Ут. Той бе привлечен под наем от Шалке през зимата и отбеляза първото си попадение с екипа на “козлите”. След този гол, Дортмунд отново контролираше играта и не позволи на съперника да се доближи в резултата.

Напротив, Борусия вкара четвърти гол, чийто автор бе Холанд. Появилият се като резерва нападател се разписа в 78-ата минута, след като отбита от вратаря топка падна на крака му и той не срещна трудности да я прати в мрежата за 4:1. В 88-ата минута Холанд добави още едно попадение на сметката си, след като излезе сам срещу вратаря и го финтира, след което от много малък ъгъл прати топката в мрежата, за да оформи крайния резултат – 5:1.

С този успех тимът на Борусия прогресира до третото място в класирането, като има равен брой точки с втория Байерн Мюнхен – по 36. Кьолн пък остана на 13-ата позиция с актив от 20 точки.