google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Борусия Дортмунд спечели домакинството си на Фрайбург с 4:0 в мач от 3-ия кръг на Първа Бундеслига. Така след две поредни поражения, “жълто-черните” се върнаха на победния път. Звездата на домакините Ерлинг Холанд се отчете с две попадения, а един гол реализираха Емре Джан и Феликс Паслак.

В отбора на Борусия имаше леко напрежение след двете поредни загуби – първо от Аугсбург с 0:2 в първенството, след което и от Байерн с 2:3 за Суперкупата. На терена в днешния мач с Фрайбург обаче това не си личеше и Дортмунд изигра силен мач.

Наставникът на тима Люсиен Фавър започна в схема 3-4-2-1 като на вратата бе Хитц, а пред него Джан, Хумелс и Аканджи. В средата на терена действаха Мюние, Белингам, Витцел и Герейро, а малко пред тях Марко Ройс и Джовани Рейна. Нападението на тима бе водено от Ерлинг Холанд.

Норвежкият нападател вкара първото попадение в мача в 31-вата минута след асистенция на Рейна. Малко след това Джовани Реийна пропусна да вкара второ попадение за “жълто-черните”, а в 38-ата минута и Хумелс пропусна отлична възможност.

Две минути след началото на второто полувреме Борусия удвои аванса си. Джовани Рейна центрира от корнер и Емре Джан с глава се разписа за 2:0, с което направи преднината на своя тим доста комфортна.

Борусия Дортмунд доминираше и в 66-ата минута реализира трето попадение. С хеттрик от асистенции се отличи Рейна, който комбинира с Холанд и нападателят прати топката в мрежата на Флориян Мюлер за 3:0.

До края на мача Борусия бе по-активният тим и вкара четвърти гол в добавеното време. Холанд излезе сам срещу вратаря, но вместо да преследва своя хеттрик, комбинира с Феликс Паслак, който на празна врата оформи крайното 4:0.

Така Борусия Дортмунд спечели убедително този двубой, с което регистрира втори успех от началото на сезона в Бундеслигата и с актив от 6 точки се изкачи на второто място във временното класиране. Фрайбург пък остана на 11-ата позиция с 4 пункта до името си.