Борусия (Дортмунд) удари Фортуна с гол на Холанд в продължението
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Борусия (Дортмунд) спечели с 1:0 гостуването си на Фортуна (Дюселдорф) в мач от 31-рия кръг на немската Бундеслига. Двубоят вървеше доста равностойно, като единственото попадение отбеляза младата супер звезда Холанд, буквално в последната атака. Домакините се представиха повече от достойно, като дори удариха две греди в последните 10 минути на срещата.

Трите точки помогнаха на Борусия да скъси дистанцията от Байерн на само 4 точки, но баварците са с мач по-малко, а и в следващите 3 кръга една ли ще изпуснат титлата. Победата подсигури и математическото класиране на „жълто-черните“ за следващото издание на Шампионската лига.

Борусия направи само една промяна, спрямо мачът с Херта, през изминалия кръг. Сред стартовите 11 се завърна Матс Хумелс, а извън групата за мача остана Томас Дилейни. Ерлинг Холанд се възстанови от травмата, която го измъчваше, но остана на пейката, за сметка на Торган Азар.

Фортуна се нуждаеше от спешни точки в борбата за оцеляване. Домакините заемат 16-та позиция и ако не се преборят за по-предно класиране, ще трябва да играят бараж за оставане в първото ниво на немския футбол.

Гостите наложиха натиск още от първите минути. Първото добро положение дойте в 17-тата минута когато Ашраф Хакими излезе сам срещу вратаря Кастермайер, но стреля в него.

Няколко минути по късно Юлиан Бранд също изпусна да вкара.

Последваха скучни минути и до края на първото полувреме двата тима не успяха да създадат нищо по-сериозно.

Домакините не позволиха на Борусия да достигне до опасни положения и в началото на втората част.

Фортуна имаше шанс за гол в 64-тата минута, когато Роман Бюрки спаси много опасен шут и стартира контраатака за своя тим. Топката достигна до, влезлия в игра, Холанд. Младокът стреля, коженото кълбо рикошира и попадна право на крака на Герейро, който от воле я засече във вратата на Фортуна. Последва проверка със системата ВАР, която показа, че голмайсторът е играл с ръка и попадението бе отменено.

Домакините продължиха да нападат и в 82-рата минута Стивън Скрипски бе спрян от страничната греда на Бюрки.

В първата минута на продължението Скрипски отново изненада защитата на Борусия, но този път уцели другата греда.

В последната атака на мача Ерлинг Холанд засече с глава центриране на Аканжи и открадна трите точки за своя тим.

Стартови състави:

Фортуна Дюселдорф: Кастермайер, Айхан, Хофман, Зутнер, Цимерман, Щьогер, Соботка, Бериша, Гийселман, Томи, Караман

Борусия Дортмунд: Бюрки, Пишчек, Хумелс, Аканжи, Хакими, Джан, Витсел, Герейро, Брант, Санчо, Азар