Борусия Дортмунд запази минимални надежди за титлата след успех над Херта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Борусия Дортмунд записа минимален успех с 1:0 над Херта Берлин на “Сигнал Идуна Парк” в двубой от 30-ия кръг на “Първа Бундеслига”. В герой за “жълто-черните” се превърна Емре Джан, който вкара единствения гол в мача през второто полувреме.

С този си успех отборът на Борусия се върна на 7 точки зад лидера Байерн Мюнхен при 4 оставащи кръга до края на сезона. Дортмунд запази минимални надежди за титлата, въпреки че всеки отлично знае, че баварците няма как да загубят 3 мача до края на сезона.

Домакините стартираха мача в схема 3-4-1-2 като Люсиен Фавър отново не можеше да разчита на нападателя Ерлинг Холанд, който едва вчера поднови тренировки след контузията си на коляното. Аут за срещата бе и Марио Гьотце поради семейни причини. В нападение за Борусия действаха Джейдън Санчо, Торган Азар и Юлиан Бранд.

Гостите от Херта пък стартираха в добре познатата си формация 4-2-3-1. На върха на атаката на берлинчани бе босненският национал Ведад Ибишевич, а зад него действаха Дарида, Джавайро Дилросун и Доди Лукебакио.

Първият удар към една от двете врати бе на Ашрах Факими от състава на домакините в 8-ата минута. Шутът на крайният бранител обаче бе неточен. Дортмунд доминираше в първите 20-на минути, като в средата на първата част Торган Азар пропусна добра възможност за попадение.

След половин час игра наставникът на гостите трябваше да прави принудителна смяна, след като Джавайро Дилросун се контузи. На негово място се появи Александер Есвайн. В оставащите минути до края на първата част, Борусия имаше предимство във владеенето на топката, но така и не успя да застраши вратата на своя опонент.

Шест минути след началото на второто полувреме, “жълто-черните” имаха чудесна възможност за гол. Торган Азар намери Джейдън Санчо, който не успя да намери очертанията на вратата от близка дистанция.

В 57-ата минута Борусия Дортмунд заслужено излезе напред в резултата. Брант предостави отлична топка на Емре Джан и бившият футболист на Ливърпул се разписа за 1:0 с прецизен удар.

В следващите минути Владимир Дарида за гостите и Торган Азар от състава на Борусия пробваха удари, но не успяха да затруднят двамата вратари. В 82-рата минута Кжищоф Пиатек не успя да се възползва от добра ситуация и да нанесе опасен удар.

В крайна сметка Херта така и не успя да застраши вратата на съперника и загуби срещата, с което бе сложен край на серията им шест мача без поражение. Берлинчани останаха на 9-ото място в класирането на “Първа Бундеслига” с актив от 38 точки като са на три зад осмия Фрайбург.