Боряна Калейн с отлични шансове за сребро в многобоя на СК София
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Родната гимнастичка се представя отлично до момента и е близо до медала

Боряна Калейн е на отлична позиция за сребърен медал в многобоя на Световната купа в София след изиграването на първите два потока в съботния ден. Тя бе с равен сбор с европейската шампионка от Израел Линой Ашрам след първия състезателен ден, но днес Линой я изпревари с малко.

И Калейн, и Ашрам допуснаха грешки в изпълненията си на бухалки и лента, но израелката получи по-висока оценка на бухалки. Боряна бе оценена с 25,450 на бухалки и 21,450 на лента. Линой получи 25,750 на бухалки и 21,350 на лента. Нашата грация е със сбор от 98,250, а Ашрам събра 98,450 точки.

Другата ни представителка – Катрин Тасева, е със сбор от 92, 500 точки след изиграването на всички четири уреда. Този сбор за момента и отрежда трета позиция, но двете беларускини, които играят по-късно днес са с големи шансове да я задминат в класирането.

По-късно днес надпреварата продължава с другите два потока при индивидуалните гимнастички, където са силните представителки на Беларус, Украйна, САЩ и рускинята представяща Словения – Екатерина Веденеева.