Българската перла Калейн се цели в олимпийското злато
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Една от перлите на българската художествена гимнастика – изящната Боряна Калейн, разкри, че най-съкровената мечта в кариерата и е спечелването на златен медал от Олимпиада.

Миналия уикенд 20-годишната Калейн спечели титлата на държавното първенство категория Елит, а освен това извоюва три златни и един сребърен медал на финалите на отделните уреди. Тя получи за втори път и приза “Мария Гигова”.

Погледите на столичанката, разбира се, са насочени към Олимпийските Игри в Токио идната година, като немалко специалисти я нареждат сред основните фаворити за разпределението на медалите.

В интересно интервю за родната федерация по художествена гимнастика тя споделя също кой е предпочитаният и уред и коя и до ден-днешен си остава любимата и гиманстичка.

Българската перла Калейн се цели в олимпийското злато 1

“Чувството да получа този приз от г-жа Гигова беше невероятно!” коментира Калейн. “Надявам се да имам успехи поне колкото нейните. Обстановката в отбора е приятна и с момичетата си помагаме много, особено в трудни моменти.

“Поради дългата пауза, която имахме, ни се наложи много бързо да влезем във форма, за да успеем да се представим максимално добре на държавното първенство. Подготовката протече спокойно и смятам, че успях да си покажа композициите по много добър начин.

“Любими са ми бухалките и като композиция, и като уред, а любимата ми гимнастичка е Мария Петрова.

“Вярата в себе си е най-важното нещо за успеха. Ако сам не си вярваш, няма да успееш. Една гимнастичка определено трябва да притежава вяра в собствените си възможности и в своя треньор, упоритост, търпение и преди всичко да мечтае и да не се отказва да преследва мечтите си.

“Следващото ми състезание ще бъде тази седмица във Варна на турнира “Руми и Албена”. Най-голямата ми мечта е златен медал от Олимпийските игри. На всички гимнастички пожелавам да бъдат много здрави и да не спират да преследват мечтите си, а на нашите фенове – бъдете все така до нас и ни подкрепяйте!”