Босът на ПИМК отхвърли възможността да стане собственик на Ботев 1
0 0

Собственикът на холдинг ПИМК Илиян Филипов категорично отрече възможността да вземе 60 процента от акциите на Ботев (Пловдив), които досегашният им собственик Георги Самуилов даде на Сдружение ПФК Ботев.

“Това е фалшива новина и в нея няма грам истина. Помагал съм и помагам с каквото мога на Ботев, но собственост в клуба и издръжката му не влиза в плановете на компанията.

Приоритетите ни са други и се придържаме към тях”, заяви той.

По-рано тази седмица се появиха информации, според които феновете вече били провели разговор с Филипов и той почти приел да бъде новият силен човек в пловдивския гранд.

След дербито с Локомотив (Пловдив), прокуристът в ръководството на „жълто-черните“ Асен Караславов начерта доста черна картина относно бъдещето на “канарчетата”.

„След прехвърлянето на акциите аз лично съм много притеснен, и не само аз. Имах разговори със сдружението, по техни думи няма нищо сигурно, те нямат възможност да осигурят целия бюджет. Искам да изкажа благодарност към г-н Самуилов и целия борд на директорите – те направиха така, че този отбор да го има“, сподели той.