Босът на ПИМК отхвърли възможността да стане собственик на Ботев
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Собственикът на холдинг ПИМК Илиян Филипов категорично отрече възможността да вземе 60 процента от акциите на Ботев (Пловдив), които досегашният им собственик Георги Самуилов даде на Сдружение ПФК Ботев.

“Това е фалшива новина и в нея няма грам истина. Помагал съм и помагам с каквото мога на Ботев, но собственост в клуба и издръжката му не влиза в плановете на компанията.

Приоритетите ни са други и се придържаме към тях”, заяви той.

По-рано тази седмица се появиха информации, според които феновете вече били провели разговор с Филипов и той почти приел да бъде новият силен човек в пловдивския гранд.

След дербито с Локомотив (Пловдив), прокуристът в ръководството на „жълто-черните“ Асен Караславов начерта доста черна картина относно бъдещето на “канарчетата”.

„След прехвърлянето на акциите аз лично съм много притеснен, и не само аз. Имах разговори със сдружението, по техни думи няма нищо сигурно, те нямат възможност да осигурят целия бюджет. Искам да изкажа благодарност към г-н Самуилов и целия борд на директорите – те направиха така, че този отбор да го има“, сподели той.