Босът на ПСЖ с ултиматум към градската управа на Париж
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ал-Хелйфи настоява да му разрешат да купи "Парк де Пренс"

Президентът на френския гранд Пари Сен Жермен Насер Ал-Хелайфи заплаши управата на френската столица, че ще управляваният от него фонд ще напусне клуба ако не получи позволение да закупи стадион “Парк де Пренс”

Ал-Хелайфи има планове да увеличи капацитета на съоръжението до 80 000 зрители (в момента той е за 48 000).

„Закупуването на стадиона е логично от икономическа гледна точка,” коментира Ал-Хелайфи. “Не е все едно дали ще имаш собствен стадион или не. Обвиняват ме, че си играя, но никога не го правя.

“Обичам този стадион и мисля, че градската управа разбира, че ще останем тук завинаги, но в тези условия не можем да си сътрудничим. Технологично стадионът изостава много от другите.

„ПСЖ няма стадион, който да достигне високо ниво. Ако феновете бяха по-близо до терена, може би щяхме да вкарваме по 6-7 гола на мач. Последните 100 домакински мача са разпродадени и имаме нужда от повече капацитет.

“Ние също не искаме да напускаме стадиона, но нямаме избор. Те трябва да помислят внимателно. Вече сме инвестирали 80 милиона евро в стадиона, но хората от града не са направили нищо. И ако те не приемат предложението ни, ние ще си тръгнем.

“Не заплашваме, просто ще си стиснем ръцете, ще благодарим на всички и ще си тръгнем и ще построим нов стадион.”