Босна нанесе втора загуба на България в битката за Световното
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Баскетболистите ни отстъпиха със 75:85 в

Българският национален отбор за мъже допусна втора последователна грешка в квалификациите за световното първенство в Япония, Филипините и Индонезия през 2023 година.

Селекцията на Росен Барчовки отстъпи пред тима на Босна и Херцеговина със 75-85 в среща от втория кръг в група F, изиграна „Арена Ботевград“. Българите показаха много добро лице в голяма част от мача, но босненците демонстрираха повече аргументи и удържаха домакинския натиск, с което фиксираха втори пореден триумф в пресявките.

„Лъвовете“ вече разполагат с две победи в потока, а играчите на Ведран Боснич са на обратния полюс. Следващата среща за „трикольорите“ ще бъде на 24 февруари през 2022 година, когато ще приемат състава на Чехия, докато Босна ще приеме Литва. Чавдар Костов се отчете с 13 точки и 9 борби за „лъвовете“. Йордан Минчев реализира 12, Станимир Маринов отбеляза 11, Павлин Иванов вкара 10.

Миралем Халилович блесна за победителите с 21 точки и 6 борби за победителите. Джанан Муса наниза 17, Емир Сюлейманович записа 14 и 8 овладени под двата ринга топки, Джон Роберсън се разписа с 11 точки.