google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът от Генуа, бе заплашен от банкрут, но според оздравителния план новите управници ще вложат 40 милиона евро за неговото стабилизиране.  

Консорциум, който включва мажоритарния собственик на английския футболен клуб Лийдс Юнайтед – Андреа Радрицани, и неговия бизнес партньор Матео Манфреди, финализираха закупуването на закъсалия финансово италиански отбор Сампдория, който изпадна от Серия А за първи път от повече от десетилетие, съобщиха от “ДПА”.

Тимът от Генуа, бе заплашен от банкрут, но според оздравителния план новите управници ще вложат 40 милиона евро за неговото стабилизиране.

“Много сме развълнувани, че можем да обявим, че финализирахме придобиването на този невероятен клуб. Сампдория е спасен и се радвам за всички, които страдаха заради проблемите на отбора. Благодаря на хората, които работиха неуморно, за да се осъществи тази сделка. Нямам търпение да започнем работа”, коментира Андреа Радрицани.

Радрицани закупи контролния пакет на Лийдс Юнайтед през 2017 година за 45 милиона лири, но се очаква да продаде своя дял от 56 процента от английския клуб на американската компания “49ers Enterprises”. Собствениците на популярния отбор по американски футбол и петкратен шампион в НФЛ на САЩ Сан Франсиско 49-ърс вече притежават 44 процента от Лийдс и с новата сделка, който се очаква да бъде финализирана до края на годината, ще придобият всички акции на тима от “Елънд Роуд”.

Лийдс отпадна от Висшата лига през уикенда, но това не се очаква да промени намеренията на “49ers Enterprises”.