Ботас над всички в квалификацията за Гран При на Сахир
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Финландецът изпревари заместника на Люис Хамилтън - Джордж Ръсел, с 0.026 секунди

Финландският пилот на Мерцедес Валтери Ботас спечели квалификацията за утрешната Гран При на Сахир в отсъствието на седемкратния световен шампион Люис Хамилтън, изпреварвайки новия си съотборник Джордж Ръсел с нищожните 0.026 секунди.

Именно Ръсел замени Хамилтън, който е под карантина заради положителна проба при направен тест за коронавирус.

Трети остана нидерландецът Макс Верстапен с Ред Бул.

На различната конфигурация на пистата в Бахрейн, Ботас спечели петата си квалификация през сезона и постави рекорд за най-бърза обиколка в квалификация, като направи тур за 53.377 секунди.

Шарл Льоклер даде отлично 4-о време за Ферари с отлична обиколка още на старта на Q3, а разочарованието бе за Алекс Албон, който не успя да прескочи втората фаза и ще стартира 12-и.

За пореден път силно представяне показа Серхио Перес. Мексиканският пилот на Рейсинг Пойнт допълни подреждането в топ пет на стартовата решетка. Шести остана Даниил Квят от отбора на Алфа Таури, следван от седмия Даниел Рикардо от Рено и осмия Карлос Сайнц за британския тим на Макларън.

Топ десет допълниха френският пилот на Алфа Таури Пиер Гасли и Ланс Строл от Рейсинг Пойнт.

Големите разочарования пък днес поднесоха Алекс Албън, който с болид на Ред Бул ще стартира от 12-а позиция, Естебан Окон със своето 11-о място, пилотът на Ферари Себастиан Фетел, който остана едва 13-и, и Ландо Норис, който тотално разочарова и остана 15-и.