google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Ботев (Пловдив) и ЦСКА завършиха при резултат 0:0 в първия мач от полуфиналната фаза на турнира за Купата на България. Двата тима изиграха равностоен отбор, като си размениха по едно полувреме. През първата част, Ботев бе малко по-активен, докато второто полувреме, по-опасните положения определено бяха в сметката на “армейците”.

И в двата състава се завърнаха опитни и ключови играчи, който пропуснаха шампионатните срещи от уикенда. За армейците стартира Евандро, който спаси отбора от тотален резил, след като отбеляза в 86-тата минута за 1:0 в Бистрица срещу Витоша. Милош Крушчич е заложил и на Пламен Гълъбов на мястото на Рубен Пинто. Гълъбов ще застане в центъра на отбраната, а мястото на португалеца в средата на терена ще заеме Валентин Антов. На върха на атаката мястото си запазва Али Соу.

🆚Ботев Пловдив ⏰21:00📺Диема Спорт🏆Купа на България #ЦСКАИГРАЕ #КупаБългария #BotevVsCSKA #CSKASofia

Gepostet von CSKA Sofia FC am Dienstag, 9. Juni 2020

За Пловдивчани в стартовите единадесет се завръща Лъчезар Балтанов, който не стартира преди няколко дни в мача с Ботев (Враца).

Първата опасност в мача дойде във втората минута, след като Греъм Кери опита да изненада Георгиев със мощен удар от далечно разстояние. Вратарят на Ботев обаче се справи с лекота.

В 9-тата минута Бусато за малко да си отбележи автогол. Вратарят на ЦСКА не успя да се намеси по най-добрия начин след едно центрира от дясно и изпусна топката на голлинията, но след това успя да я извади в ъглов удар.

В 15-тата минута Ботев направи хубава атака. Тошко Неделев комбинира с Балтанов пред наказателното поле на „армейците“. Капитанът на „канарчетата“ шутира, но ударът му мина над вратата.

В следващите минути играта се водеше основно в центъра на терена, а двата отбора трудно стигаха до опасни ситуации.

Четири минути преди края на първото полувреме Тонев направи много добро остро центриране пред вратата на ЦСКА, но никой от играчите н „жълто-черните“ не успя да засече топката в мрежата.

Нулево равенство след 45 минути в първия полуфинал за Купата на България.

Gepostet von Botev Plovdiv am Mittwoch, 10. Juni 2020

Втората част започна с лек натиск на „червените“. Шанс за гол имаше Соу, който овладя добре едно подаване на Кристиян Малинов, финтира младия защитник на Ботев Работов и шутира силно, но неточно. Няколко секунди по-късно и Малинов стреля от 20-тина метра, но Янко Георгиев парира удара.

В 57-тата минута дойде най-добрия шанс за гол до този момент. Али Соу намери Белтраме дълбоко в наказателното поле на Ботев, но италианецът не уцели вратата от 5-6 метра дистанция.

„Канарчетата“ отвърнаха в 65-тата минута чрез Неделев. Плеймейкърът стреля от 25 метра, но топката излезе в аут. В следващата атака, появилия се в игра Рафаел Енрике стреля по земя, топката се отби в Работов и се насочи много опасно към долния ляв ъгъл на вратата, Янко Георгиев обаче се разтегна и успя да избие топката в корнер.

В 69-тата минута ЦСКА изтърва нов шанс. Малинов пусна извеждащ пас към Тияго, португалецът стреля от около 8 метра, но Георгиев отново бе на мястото си.

В 76-тата Греъм Кери успя да се пребори за едно топка в половината на Ботев, проби и центрира много добре към Соу. Нападателят успя да стреля с глава от около 6 метра, но ударът му мина над напречната греда.

Две минути по-късно Али Соу направи голям пропуск. Рафаел Енрике отне топката от Димитър Тонев туко пред наказателното поле на домакините и центрира към оставения непокрит нападател на ЦСКА. Соу стреля с глава от 5 метра, но ударът му попадна право в ръцете на Янко Георгиев.

В добавеното време Филип Филипов получи втори жълт картон. Крайният бранител на Ботев бе принуден да спре опасна атака на ЦСКА, заради слабо подаване на Бандаловски.

Стартови състави:

Ботев (Пловдив): Георгиев, Перейра, Работов, Бандаловски, Филипов, Терзиев, Балтанов, Неделев, Шопов, Тонев, Вутов;

ЦСКА: Бусато, Турицов, Гълъбов, Занев, Мазику, Антов, Малинов, Евандро, Белтраме, Кери, Соу;