Ботев Пд излъга Черно море с гол на Вутов и е на финален бараж за ЛЕ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ботев Пловдив спечели гостуването си на Черно море с 1:0 в 1/2-финалния бараж за класиране в турнира Лига Европа. В герой за “жълто-черните” се превърна Антонио Вутов, който вкара единствения гол в мача през второто полувреме. По този начин „канарчетата“ завършиха на седмото място в първенството се класират за финалния бараж, където ще спорят с класиралия се на трето място в първата шестица на efbet Лигата за място във следващото издание на втория по сила европейски клубен турнир.

„Моряците“ бяха тежко ударени от коронавируса и стартовият им състав е запълнен от юноши, тъй като по-голямата част от отбора са заразени. В последния ден, преди този двубой, от сметките отпаднаха и голмайсторът Исмаил Иса и опитния защитник Хантакиас. Под рамката на вратата застава Мидраг Митрович. Пред него: Станчев, Стоянов, Янчев и Панов. Като двойка опорни полузащитници действаха Георгиев и Вуцов, а по двете крила Милушев и Курьор. В атака ще се разчита на Денислав Ангелов, който остави отличи впечатления срещу Арда, а плътно зад гърба му ще помага Радослав Златев.

Ботев също има множество кадрови проблеми. Контузени са Сашо Тонев и Лъчо Балтанов, а наказан е Радослав Терзиев. С наказание е и старши треньорът Ферарио Спасов. На вратата стартира Янко Георгиев, а пред него: Филипов, Бандаловски, Работов и Марин. Костадин Ничев е точно пред тях. В средата ма терена застават Неделев и Джонатан, който отново ще трябва да действа в халфовата линия. Атаката на „жълто-черните“ е водена от Антонио Вутов, а по крилата Шопов и Бурбано.

Първата опасност дойде още в 4-тата минута, когато Курьор опита да изненада Георгиев с удар от 30 метра, но шутът му премина доста далеч от вратата. Ботев отговори две минути след това, когато Марин центрира от лявото крило към наказателното поле, където Бурбано, Вутов и Неделев играха последователно с топката. Последва удар по тревата от Неделев. Вратарят Миятович успя да блокира шута, след което коженото кълбо отиде в страничния стълб и излезе в корнер.

В 15-ата минута на срещата Антонио Вутов стреля силно към далечния ъгъл, но топката мина покрай страничната греда и излезе в аут. В средата на полувремето “моряците” пропуснаха добър шанс за гол чрез Курьор, но и вратарят на гостите Янко Горгиев се намеси чудесно. Пет минути преди почивката Тодор Неделев стреля опасно покрай вратата на съперника.

Второто полувреме стартира с възможност за гостите от Пловдив. Защитникът Лазар Марин засече с глава центриране на Тошко Неделев, но ударът му беше  неточен. Девет минути след подновяването на играта “канарчетата” поведоха в резултата с изключително красиво попадение на Антонио Вутов. Вутов отправи много силен удар в далечния ъгъл като намери точно сглобката на вратата и не остави абсолютно никакви шансове на вратаря на Черно море – 0:1.

В 76-ата минута Станислав Роботов се намеси страхотно пред собствената си врата. Курьор виждаше как поразява целта и изравнява за “моряците”, но Роботов изби топката от голлинията. Малко след тува Матиас Курьор отново имаше шанс за попадение, но Янко Георгиев спаси.

В крайна сметка Ботев Пловдив запази аванса си и спечели срещата на стадион “Тича”, с което завърши сезона в efbet Лига на 7-ото място. Така “канарчетата” ще спорят срещу третия в крайното класиране в първата шестица за последната евроквота.