Ботев Пд се скъса да пропуска и взе само точка от Царско село
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима направиха 0:0 в третия си мач от плейофите

Ботев Пловдив спря черната серия от пет поредни поражения, стигайки до реми с Царско село в двубой от плейофите на efbet Лига. „Канарчетата“ имаха по-чистите положения в мача и могат да съжаляват за изпуснатите три точки. „Царете“ също със сигурност не са доволни от резултата, тъй като отборът остава на 5 точки от Черно море и е все по-малко вероятно да се пребори за седмата позиция.

Още преди да измине минута от двубоя „канарчетата“ имаха възможност да открият резултата, но Маркиньос не успя да се възползва от извеждащо подаване на Атанас Илиев и стреля силно във вратаря на домакините.

„Царете“ отговориха в 15-ата минута, когато след пробив на Кавдански топката получи Емануил Манев, който обаче бе блокиран навреме от Виктор Генев.

В ответната атака Току организира бърза контра, но при подаването за Маркиньос бе маркирана засада.

Груба грешка на Бандаловски в 31-ата минута доведе до напрежение в пеналта на домакините, след като Маркиньос комбинира с Илиев, но голмайсторът на „жълто-черните“ не затрудни с удара си Пласид.

Пет по-късно гостите направиха нов сериозен пропуск. При центриране отляво Луис Педро опита да изчисти с глава, но прати право в Джонатан Перейра, който от няколко метра прати в аут.

Шанс за „жълто-черните“ за попадение през втората част се отвори в 67-ата минута, но след удар на Рабей, при който Пласид не успя да избие, се намеси Луис Педро, избивайки в корнер.

Двубоят продължи на високи обороти, но така и не се стигна до попадение и двата тима разделиха точките след 0:0.