Ботев Пловдив може да играе с Аякс, ако елиминира Панатинайкос
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Аякс чака "жълто-черните" в третия предварителен кръг на Лига Европа

Ботев Пловдив най-вероятно ще играе срещу европейския гранд Аякс, ако отстрани Панатинайкос във втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Победителят от двойката Аякс – Войводина ще срещне спечелилия сблъсъка между “жълто-черните” и гръцкия гранд Панатинайкос.

“Жълто-черните” гостуват на Панатинайкос тази седмица в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Реваншът е седмица по-късно на стадион “Христо Ботев” в Пловдив. Букмейкърите дават малки шансове за успех на Ботев, но тимът на Душан Керкез ще се опита да постигне нов успех в турнира.

Ботев Пловдив започна по страхотен начин участието си в Лига Европа, след като надви словенския гранд Марибор с общ резултат 4:3. Подкрепяни от страхотните си фенове у дома, Ботев спечели с 2:1 в първия мач, а на реванша направи реми 2:2 и така продължи напред.

Несъмнено евентуален двубой Ботев Пловдив – Аякс ще предизвика огромен интерес. “Жълто-черните” отново ще напълнят своя стадион, но първо трябва да минат през Панатинайкос, за да се надяват на двубои срещу нидерландския гранд.