Ботев Пловдив обяви името на новия треньор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Стефан Стоянов ще води "жълто-черните" до края на годината

Стефан Стоянов е новият наставник на Ботев Пловдив, пише официалният сайт на “жълто-черните”. Специалистът от детско-юношеската школа на пловдивчани ще поеме мъжкия отбор от вторник.

Стефан Стоянов е роден на 24 януари 1979 г. в Пловдив. От 2010г. работи в ДЮШ на Ботев, като през годините постигна страхотни успехи с набор 2001 от “жълто-черната” школа – две спечелени Купи на България, първо място на Републиканско първенство и първо място в Елитната юношеска група до 17 г.

В щаба на Стефан Стоянов влизат Борислав Караматев (помощник-треньор), Михаил Ролев (треньор на вратарите) и Тодор Георгиев (кондиционен треньор). Този треньорски състав ще води “канарчетата” в оставащите мачове до края на 2020 г.

Петър Пенчев и Георги Онов занапред ще работят в детско-юношеската школа на клуба. Двамата специалисти подадоха ръка на “жълто-черните” в труден момент и се опитаха да подобрят представянето на отбора в първенството.

Треньорският тандем оставя Ботев Пловдив на 10-ото място в efbet Лига с актив от 14 точки. “Жълто-черните” са на цели 7 пункта от топ 6.

Новият треньор Стефан Стоянов ще дебютира начело на Ботев в гостуването на Берое на 12 декември. В последния си мач за годината, Ботев Пловдив има визита на шампиона Лудогорец.