Ботев Пловдив обяви привличането на литовски нападател
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Фаустас Степонавичюс официално е футболист на "канарчетата"

Ботев Пловдив подсили състава си с литовския национал Фаустас Степонавичюс. Талантливият футболист, който е роден на 8 юни 2004 г., вече се присъедини към “жълто-черните”. Литовският нападател взе участие в последните контролни срещи на отбора воден от Станислав Генчев.

Степонавичюс е трето ново попълнение за тима това лято след Даниел Кайзер и Янис Карабельов. Фаустас Степонавичюс спряган за един от най-големите таланти на литовския футбол. За последно офанзивният играч бе част от ФК РФС (Литва).

Нападателят е бил част от всички формации на юношеския национален тим на Литва. Той има 3 мача за младежкия национален отбор на Литва. Футболистът на Ботев Пловдив дори стигна и до мъжкия национален отбор на литовците. Той попадна в групата на отбора в последните два мача от квалификациите за Евро 2024, включително и двубоят срещу България, който завърши 1:1 на литовска земя.

Степонавичюс може да направи своя официален дебют за Ботев Пловдив в неделя, когато “жълто-черните” се изправят срещу Локо Пловдив в първия кръг на Първа лига.