Ботев Пловдив победи ЦСКА в София в дебюта на Томаш
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Канарчетата“ вгорчиха дебюта на новия треньор на „Армейците“.

Ботев Пловдив нанесе пореден тежък удар по ЦСКА като ги победи с 1-0 на стадион „Локомотив“ в дебюта на новия старши треньор на „Червените“ Александър Томаш, който напусна Спартак Варна, за да спасява положението при „Армейците“, но нещата стартираха с загуба.

Това е 5та загуба от 6 мача за „Червените“ от началото на сезона и те остават на 13тата позиция от 16 отбора. Ботев Пловдив пък са 4ти след днешната победа с 13 точки – цели 10 повече от „Армейците“.

През първото полувреме не видяхме много интересни неща като то ще бъде запомнено с греда за „Армейците“ дело на Годин Коялипу. “Канарчетата“ също се отличиха с една, две по-опасни атаки, но не стигнаха до успешен завършек като в една ситуация Бусато беше големия герой като спаси очи в очи срещу футболист на Ботев.

Ако Александър Томаш се е надявал на положителен дебют, то нещата за него много бързо се вгорчиха когато Ехидже Укаки даде преднина на гостите в 58мата минута на срещата след ужасна грешка на Християн Петров, която остави Укаки сам срещу вратаря на домакините и той не сгреши.

ЦСКА потърси изравнителния гол с хаотичен натиск като в последните минути на редовното време имаха страхотна възможност, но Ханс Кристиан Бернат направи страхотно спасяване, за да запази преднината на своя тим.