Ботев Пловдив поиска да има публика за баража със Славия 1
0 0

Ръководството на Ботев Пловдив призова да бъдат допуснати зрители на баража за Лига Европа срещу Славия. Мачът ще се проведе в неделя на стадион “Славия” в квартал “Овча Купел” в София.

На своя клубен сайт “жълто-черните” пишат:

“От началото на извънредното положение в България, ПФК Ботев Пловдив спазва всички противоепидемични мерки. Нашият Клуб следи стриктно изискванията, определени от Националния оперативен щаб и Правителството на Република България, като изказва своите адмирации за начина, по който ръководните органи се справиха с тежката за страната ни обстановка.

В неделя предстои да се изиграе финалният плейоф за определяне на последния представител на България в Лига Европа. В мача ще се изправят отборите на Славия и Ботев Пловдив.

ПФК Ботев Пловдив се обръща към Националния оперативен щаб и БФС с молба двубоят ДА НЕ СЕ играе без фенове. Нека позволим на привържениците на двата клуба да се насладят на двубоя, за който двата клуба положиха неимоверни усилия през целия футболен сезон.”

От Ботев са категорични, че ако се допуснат фенове на стадиона, зрителите ще спазват заложените от Националния оперативен щаб противоепидемични мерки – те ще бъдат през през една седалка или разстояние между зрителите от 1.5 метра за секторите без седалки.