Ботев Пловдив с драматичен обрат над Ботев Враца – Неделев герой с 2 гола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ботев Пловдив записа драматичен успех с 3:2 над Ботев Враца в първия двубой от група “В” на втората осмица в плейофите на efbet Лига. В герой за “канарчетата” се превърна Тодор Неделев, който реализира две от трите попадения за своя тим.

Ботев Пловдив вкара първото попадение в срещата в 13-ата минута, но то бе отменено поради засада. Тодор Неделев пусна страхотен пас към Станислав Шошов, който прати топката в мрежата, но младокът е бил в положение на засада. Три минути по-късно тимът на Ботев Враца откри резултата. До попадението се стигна, след като Венцислав Керчев отбеляза след ъглов удар, който бе изпълнен майсторски от Петър Атанасов – 0:1.

В 20-ата минута “жълто-черните” отново пратиха топката в мрежата и пак голът бе отменен заради сада. Този път в нередовна позиция бе Лъчо Балтанов. В 35-ата минута Даниел Генов от състава на гостите отправи опасен удар, но Янко Георгиев не допусна второ попадение. В края на първата част Шопов от “канарчетата” пробва удар към вратата на съперника, но Христо Митов нямаше никакви проблеми да спаси.

Край на първото полувреме.

Gepostet von Botev Plovdiv am Samstag, 20. Juni 2020

Очевидно наставникът на домакините Ферарио Спасов не бе водолен от играта на отбора и направи две промени на почивката. В игра се появиха Андерсон Барбоса и Филип Филипов, като терена напуснаха Станислав Шопов и Радослав Терзиев.

Три минути след подновяването на играта Тодор Неделев изравни резултата. Христо Митов сбърка фатално, а от неговия подарък се възползва Неделев, който от 20-на метра вкара на празна врата за 1:1. Малко след това врачани можеха отново да поведат, но Петър Атанасов направи непростим пропуск.

В 57-ата минута на срещата на футболен комплекс “Ботев 1912”, “жълто-черните” направиха пълен обат. Лазар Марин засече центриране от корнер, а топката се отби във Венци Керчев и влетяв мрежата на Христо Митов – 2:1.

В 70-ата минута домакините имаха добър шанс за трети гол. Резервата Бурбано кобминира с Лазар Марин, чийто удар обаче мина встрани от вратата. Две минути по-късно Ботев Враца изравни чрез Валери Домовчийски. Бившият нападател на Левски намери най-добрата позиция в наказателното поле на съперника и от близка дистанция вкара за 2:2.

В 76-ата минута стражът на Ботев Пловдив Янко Георгиев направи добро спасяване при шут на Ангел Лясков. Малко след това неговият колега под рамката Христо Митов се намеси добре при шут на Бурбано.

В 83-ата минута на двубоя домакините отново поведоха. Звездата на тима Тодор Неделев се разписа с фантастичен шут от границата на пеналта, с което отбеляза втория си гол в мача – 3:2.

ГОООООЛ! Изключителен втори гол на Тодор Неделев в мача!

Gepostet von Botev Plovdiv am Samstag, 20. Juni 2020

В оставащите минути на срещата Ботев Пловдив не допусна изравняване на резултата и се поздрави с трите точки, с което излезе начело в група “В” на втората осмица с актив от 33 точки, с две повече от втория Арда, който е с мач по-малко.