Ботев Пловдив с равенство срещу сърби в приятелски мач
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Канарчетата" направиха реми срещу Пролетер на турска земя

Ботев Пловдив завърши при резултат 1:1 срещу сръбския Пролетер в контролна среща от лагера на “жълто-черните” в Бурдур. Голът за “канарчетата” вкара Бисер Бонев в 64-ата минута, с което донесе равенството на своя тим.

Двубоят започна без сериозни положения пред двете врати. В 22-ата минута Маркиньос стреля по земя, но не затрудни вратаря на Пролетер. В 36-ата минута Маркиньос стреля от фаул и предизвика страхотно спасяване на съперниковия страж.

В 42-ата минута отново бразилецът отправи удар от далечна дистанция, като вратарят на Пролетер изби, а при добавката Филип Филипов шутира неточно.

В 48-ата минута новото попълнение на “канарчетата” Дилан Мертенс отправи удар с глава центриране от корнер, но защитник на противника изби от голлинията.

В 53-ата минута тимът на Пролетер поведе, възползвайки се от загуба на концентрация в тима на Ботев – 0:1. Българският тим отговори веднага с шут на Па Конате, но топката срещна гредата.

В 64-ата минута Бисер Бонев вкара попадение за българския тим. Появилият се в игра като резерва полузащитник проби в пеналта на сърбите и с прецизен удар не остави шансове на вратаря на съперника – 1:1.

До края на двубоя ново попадение не падна и двата тима завършиха наравно.

Стартов състав на Ботев: Християн Славков, Марио Младеновски, Станислав Работов, Виктор Генев, Па Конате, Реда Рабей, Дилан Мертенс, Николай Минков, Емануел Току, Маркиньос, Атоан Бароан;