Ботев Пловдив ще се завърне в своя дом до 9 месеца
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Днес бе даден рестарта на строежа на стадион "Христо Ботев"

Управителят и съдружник компанията ПИМК Илиян Филипов съобщи страхотна новина за феновете на Ботев Пловдив. Отборът на “жълто-черните” ще се завърне на „Колежа“ до девет месеца, което означава, че през новия сезон на efbet Лига Ботев Пловдив ще приема съперниците си в своя дом.

ПИМК е водещата фирма в консорциума ДЗЗД “Колежа” спечелил надпреварата за довършването на стадион “Христо Ботев”.

„Стартирахме подготовка на строителната площадка. Това получих като позволение от зам. кмета на общината по строителството Пламен Райчев. Започнахме да подготвяме строителната площадка. Гледаме да свършим това, което е възможно да направим сега, за да не се бавим след това, когато подпишем договора“, коментира Филипов пред Дарик радио.

„Имаме уверение от зам. кмета, че договорът ще бъде подписан в началото на следващата седмица. Ако зависи от мен, мога на момента да подпиша договора. Има обаче процедура, която няма как да бъде съкратена.“

“Трябва да стартираме със завършването на чашата на стадиона. Цялата чашка трябва да бъде затворена.“

„Ние имаме 3-месечен срок от общината, в който трябва да представим проект. В дискусия сме с привържениците за приоритетите при строителството. За efbet Лига стадионът трябва да бъде готов.“

„За период от осем-девет месеца първият етап трябва да бъде завършен, тоест да бъдат усвоени тези отпуснати от МС 25 млн. лева“, каза още Филипов.