google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Първи професионални договори с Ботев Пловдив подписаха двама юноши на клуба. Това са атакуващите футболисти Георги Трифонов и Иво Казаков, които впечатляват с изявите си за състава на “жълто-черните” до 19 г.

Двамата нападатели са топ реализаторите на Ботев Пловдив U19. И двамата парафираха договори с продължителност до лятото на 2023 година и се очаква да бъдат важна част от състава на “канарчетата” в следващите години.

Иво Казаков е роден на 30 януари 2002 г. в Пловдив. Стартира в детско-юношеската школа на Ботев от 7-годишна възраст, като е минал през всички формации на академията на Ботев. От началото на този сезон Казаков е реализирал осем попадения във формацията до 19 години. За последните два сезона пловдивчанинът вкара общо 41 гола за Ботев в Елитните юношески групи.

Георги Трифонов е роден на 13 февруари 2002 г. в Асеновград. В началото на своята кариера, той започва в школата на местния Асеновец, а през лятото на 2016 г. е привлечен в школата на Ботев Пд от Димитър Младенов. От началото на настоящата кампания Трифонов е вкарал пет гола за “канарчетата” в U19, а през последните два сезона е отбелязал 31 гола за “жълто-черните”. През сезон 2018/2019 той става реализатор номер 1 на Елитната юношеска група до 17 години.