Ботев Пловдив взима звездите на Фремад и праща младоци в Дания
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Още петима футболисти на Фремад Амагер се очаква да подсилят "жълто-черните"

След като руският бизнесмен Антон Зингаревич взе властта в Ботев Пловдив, “жълто-черните” ще установят тесни връзки с другия му клуб в Копенхаген – втородивизионния Фремад Амагер. Младите таланти на “жълто-черните” ще имат шанса да вкусят от футбола в Скандинавия.

Идеята е най-перспективните и талантливи играчи на “канарчетата” да понатрупат опит в първенство, в което се набляга на физиката, пише “Марица”. Новото ръководство на Ботев Пловдив няма да позволи млади таланти като Слави Шопов да заминават за жълти стотинки, пък било то и в клуб от “Ередивизи” – едно от силните първенства в Европа.

С пристигането на новия треньор Азрудин Валентич се появиха и трима нови играчи – Марио Младеновски, Кевин Хьог-Янсон и Реда Рабей. В посока Пловдив от Копенхаген се очакв да потеглят още петима футболисти. Един от тях ще бъде ганайският младежки национал Емануел Току, който трябва да замени плеймейкъра Тодор Неделев. Току обаче има проблем с паспорта и би трябвало да пристигне на базата в Коматево до края на месеца.

Други четирима футболисти на Фремад Амагер също ще сменят Копенхаген с Пловдив. Става въпрос  датчаните Пиер Ларсен и Тундж Тирякьоглу, уснакът Антон Гооге и французинът Максим Сула.

Пиер Ларсен впечатлява с изявите си през този сезон, като има 6 гола в 16 срещи, докато сънародникът му Тундж Тирякьоглу не е играл официален мач в последните 2 години. Руският футболист Гооге (14 мача, 2 гола) играе като нападате, а Максим Сула е защитник, като е твърд титуляр в тима на Фремад.