Ботев Пловдив започва за Купата на България от Балчик
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Жълто-черните" са фаворити за победата при визитата на Черноморец

Ботев Пловдив стартира участието си в турнира за Купата на България с гостуване на Черноморец Балчик. Срещата е днес от 12:30 ч. като “канарчетата” са фаворити за победата. При успех в морския град, те ще срещнат Славия на 1/8-финалите в турнира.

Ботев Пловдив ще бъде без своя треньор Желко Копич, който изтърпява наказание. Наставникът на дубъла Немаля Милованович ще бъде на скамейката на мястото на Копич. Ботев е лишен от услугите на Деймс Ето’ и Рой Херман, а под въпрос за срещата са Елвис Ману и Дилан Мертенс. Поради наказание отпадат Супрайен, Брахими и Минков, което е неприятна новина за “жълто-черните”. Все пак в състава им има доста класа и играчи като Току, Бароан и Секулич могат да решат мача в тяхна полза.

Черноморец Балчик е лидер в Североизточната Трета лига и ще се стреми да се противопостави на елитния си съперник. Домакините ще имат подкрепа от трибуните, тъй като все пак мач с Ботев Пловдив е голямо събитие за Балчик. Отборът ще се опита с дефанзивен стил на игра да се пребори с “канарчетата”, но гостите са фаворитите за победата и ще бъде сериозна изненада, ако не продължат напред в турнира.

Вероятни стартови състави:

ЧЕРНОМОРЕЦ: Иванов, Радев, Георгиев, Денчев, Златев, Пешев, Тотев, Владов, Димитров, Вулкано, Нбаче

БОТЕВ: Ханкич, Пунчец, Генев, Ван Хартум, Рабей, Мертенс, Па Конате, Тонев, Току, Секулич, Бароан