Ботев поиска чужди съдии за баража със Славия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ботев Пловдив поиска съдийска бригада от чужбина за баража за Лига Европа със Славия, който ще се играе в неделя на стадиона в столичния квартал “Овча купел”.

Ето и самото искане на пловдивчани, публикувано на официалния им сайт:

“В неделя (19.07) предстои да бъде излъчен последният представител на България в европейските клубни турнири за следващия сезон. По правилник, във финалния сблъсък ще се изправят третият в крайното класиране (Славия) и нашият отбор, който завоюва право на участие в битката за Лига Европа, след като спечели плейофите на долната осмица.

С оглед големия залог на двубоя между Славия и Ботев, а именно право на участие в Лига Европа, ПФК Ботев Пловдив заявява желанието си мачът да бъде ръководен от международна съдийска бригада. Нашият Клуб подхожда с уважение и респект към българските съдии, които многократно са демонстрирали високите си професионални качества.

Цялата футболна общественост помни случилото се преди две години на полуфинала за Купата на България между Славия и Ботев, когато нашият тим бе брутално ощетен от съдийската бригада. Именно поради тази причина ние призоваваме за безпристрастна съдийска бригада от чужбина във финалния плейоф.

Още повече, че това няма да е прецедент за настоящия шампионат в България, тъй като само преди две седмици двубоят между Левски и Славия бе ръководен от съдийска бригада от Франция.

Нека по-добрият на терена победи и получи заслужено право да представи достойно България в европейските клубни турнири.”

Ботев получи право на участие на баража, след като зае челната позиция в долната осмица на Първа лига. Славия пък финишира трети след престижна победа с 3:1 над Лудогорец.